Sosem tudom mit főzzek vagy süssek, ezért Kristóf, aki a férjem (és ha kérdezem tőle, hogy mi legyen az ebéd mindig azt mondja, hogy neki mindegy) javaslatára elkezdem ezt a blogot. Ide összegyüjtöm amit már megsütöttem vagy megfőztem, és ha legközelebb nem lesz ihletem akkor majd innen keresek vmit, ami remélhetőleg egyszer már sikerült. Nem vagyok nagyon kreatív, szóval a recepteket vagy a Horváth Ilna Szakácskönyvből veszem (ezt forgatom a legtübbet, de használok más szakácskönyvet is), vagy a neten találom (többek között a mindemegetén, vagy valamelyik foodblogon, vagy egyszerűen csak googlizok), és persze nem utolsó sorban megkérdezem Anyukámat, ha épp elérhető msn-en.
Február 8-án farsangoztunk a magyarokkal, de a farsangra csak a fánk emlékeztett. De csak kb 10 percig, mert ennyi idő alatt mind elfogyott.
A recept a Horváth Ilona Szakácskönyvből van:
3 dl langyos tejjel, az élesztővel, egy kanál porcukorral ls 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A töbi porcukorral a tojássárgáját elkavarjuk, az érett kovászhoz adjuk, majd hozzáöntjük a langyos vajat, a lisztet és annyi tejet, amiben a csipet sót felodottuk, hogy kalácstészta sűrűségű tésztát kapjunk. (nekem fogalmam sincs milyen a kalácstészta sűrűség, ás tál lágy lett először, de aztán ttettem hozzá még egy kis lisztet és a második adag sokkal jobb lett) Dagasztjuk géppel vagy fakanállal, majd letakarva (én kelesztőtálat használok) másfélszeresére kelesztjük. Kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és közepes máretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Középforró bő zsiradékban sütjük. Még forón porcukorral meghintjük. Lekvárral tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése