- 2 csirkemell
- 2 ek olaj
- 3-4 sárgarépa
- 3-4 zellerszár
- 1 fej hagya
- (lehet kiegeszíteni még mindenféle más zöldséggel, nekem ezek voltak itthon, plusz brokkoli, de azt elfelejtettem :( )
- 2 gerezd foghagyma
- 1 bögre rizs
- perezselyem
- só
- bors
A husit felkockázzuk, és az olajban kicsit megpirítjuk. A zödségeket felkarikázzuk, szeljük, kockázzuk (melyiket, hogy szokás), majd megpirítjuk őket is egy kicsit a husi után. Aztán visszatesszük a husit a zöldségekre, belenyomjuk a foghagymát, felöntjük vízzel, és kb 15 pecig főzzük. Egy jénaiban összekeverjük a rizst a husis zöldséges lével, sózzuk borsozzuk (én a rizst előfőztem, mert barna rizst használtam és azt elméletileg 45 percig kell főzni), lefeldjük és180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb fél óráig. Félidőnél megkeverjük, én csak eddig hagytam letakarva. Ha kész belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése