A fagyihoz hasonlóan ez is a KitchenAid receptesfüzetéből, és a KitchenAid (és a Tupperware kelesztőtál) segítségével készült:
2,5 cup (235 ml-e csésze) meleg víz
2 ek száraz élesztő
1 ek olvasztott vaj vagy margarin (én néha olíva olajat használok)
7 cup liszt (fele teljes kiőrlésű fele sima)
1 ek só
(tojásfehérje (ha éppen van a hűben félretéve) plusz egy ek hideg víz, a majdnem kész kenyér megkenéséhez)
A vízben feloldjuk az élesztőt. Hosszáadjuk a sót, a vajat és a lisztet. Géppel vagy kézzel összekeverjük. Géppel vagy kézzel dagasztjuk. Duplájára kelesztjük, készer (egyszer el kellett mennem itthonról mikor már megkelt a tészta, ezért újra összegyúrtam, másodszor is megkelt mire hazaértem, és az lett a legjobb kenyér). Ha másodszor is megkelt kettő vagy négy kisebbb veknit formálunk, tepsibe tesszük, éles késssel 3-4 metszést ejünk rajtuk, és még egy kicsit hagyjuk kelni amíg a sütő bemelegszik 230 fokra. 25 percig sütjük. A tojásfehérjét (ha van otthon) és a vizet villával felverjük, és ecsettel megkenjük a kenyereket, majd még 5-10 percig sütjük. Kíválóan fagyasztható fincsi kenyeret kapunk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése