2009. december 15., kedd

Karácsonyi bonbon 1. - Chocolate Rum Balls

A recept innen.


Hozzávalók:
67,8 dkg keserű és tejcsoki vegyesen
40 dkg sürített tej
1/2 ek rumaroma
1/2 ek mandulakivonat
darált dió, kókuszreszelék, daráltkeksz

A csokit olvasszuk meg, keverjük belee a sürjtett tejet. Én itt kétfelé szedtem a masszát, és felét rumaromával másik felét pedig mandulakivonattal ízesítettem. Pár percre lehet állni hagyni, de ne túl sokáig, majd golyókat formázni és meghempergetni a dióban, kekszeben vagy kókuszban.
Nekem 100 db lett belőle.
Nem tudom, hogy ottthon milyen csokival működne a recept, mert a www.kraftfoods.com-on talált recept amcsi főzőcsokit ír, amit már használtam máskor is és úgy vettem észre, hogy másként viselkedik mint az otthoni főzőcsoki.

Ingredients:
3 pkg. (8 oz. each) BAKER'S Semi-Sweet Chocolate
1 can (14 oz.) sweetened condensed milk
1 Tbsp. rum extract
2/3 cup finely chopped PLANTERS Pecans

How to make:
MELT
chocolate as directed on package. Stir in milk and extract. (Mixture will be very thick.) Let stand 5 min.
ROLL
into 84 balls, using 1 tsp. of the chocolate mixture for each. Coat with nuts.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése