2009. december 17., csütörtök

Karácsonyi bonbon 3. - Gesztenyegolyó

Szintén a mindmegettéről:

Hozzávalók:
  • 50 dkg gesztenyemassza (2 csomag)
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • rum ízlés szerint
  • 25 dkg margarin/vaj
  • a csokimázhoz: tortabevonó

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, és diónyi nagyságú golyókat formálunk belőle. Fél órára a hűtőbe tesszük.

A csokimázhoz a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, majd a hűtőből kivett golyókat belemártjuk, és fóliára rakjuk, míg a csoki kihűl rajta.


Itt már átadásra készen sorakoznak a bonbonok (mind a 3 féle , ami igazából 4, de ha azt is számítjuk, hogy mibe hempergettem akkor 8). Nekem ízlettek. Jövőre megpróbálkozom a mézeskaláccsal - kaptam egy jó receptet.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése